Hans de Graaf benoemd als wethouder in Tynaarlo

Hans de Graaf - wethouder Marumdinsdag 24 april 2018 07:15

Dinsdag 24 april DV wordt Hans de Graaf benoemd als wethouder in Tynaarlo. Op het ogenblik is hij nog part-time wethouder in Marum en zou dat blijven tot aan de herindeling van die gemeente aan het eind van dit jaar.

Bij de coalitiebespreking kwam hij echter in beeld als kandidaat-wethouder voor de portefeuille financiën in Tynaarlo. Dat was te verleidelijk om af te slaan.

 

In Marum lopen echter twee projecten waar Hans zich veel voor heeft ingezet, waaronder het kindcentrum in Marum. Die zou hij graag af willen maken. In overleg met de ChristenUnie in Marum en met het college daar is gezocht naar een oplossing.

 

Dat heeft geleid tot een staaltje van creatief besturen: Hans de Graaf kan niet op twee plaatsen wethouder zijn, of je moet een hele procedure in om ontheffing te vragen in Drenthe en Groningen. Maar als part-time wethouder in Tynaarlo heeft hij natuurlijk wel tijd beschikbaar om in Marum die twee klussen af te maken. 

Dat gebeurt nu als projectleider, waarbij hij onder de gemeentesecretaris valt. In de collegevergaderingen heeft hij geen stemrecht, het college van B&W is politiek verantwoordelijk. Zowel 'Den Haag', provincie Groningen en Tynaarlo zijn geraadpleegd en hebben geen probleem met deze mooie oplossing.

 

Het zal wel even tijd vragen worden, want hij moet in Tynaarlo natuurlijk wel goed inwerken en eigenlijk meteen aan de bak. We wensen hem veel succes.

« Terug

Reacties op 'Hans de Graaf benoemd als wethouder in Tynaarlo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.