Kleinere kernen
Ook de kleinere dorpen moeten goed aangesloten zijn bij de gemeente. Wederzijds moeten er korte lijnen zijn, we zien hier graag een overlegplatform, waar de plaatselijke organisaties in vertegenwoordigd zijn. Daar kunnen grote en kleine zaken worden besproken, van kapotte stoeprand tot omgevingsvisie. De kern krijgt de beschikking over een bescheiden budget om kleine problemen snel te kunnen oplossen.
Wethouders zijn ook contactpersoon voor delen van de gemeente, de gebiedswethouder. In die hoedanigheid bracht Hans de Graaf een bezoek aan Donderen, op uitnodiging van het bestuur van Belangenvereniging Donderen. Ook zijn opvolger, Henny van den Born, bezocht Donderen. Tijdens deze bezoek word actuele onderwerpen besproken, zoals de verkeersveiligheid in het dorp, de kwaliteit van het mobiele netwerk en over de aanleg van glasvezel. Ook het ‘open’ houden van Donderen is een punt, dus niet alle open plekken bebouwen. Bij een bezoek hoort een wandeling door het dorp, waarbij ook het ‘mooiste straatje van Donderen’ wordt aangedaan. De Graaf vindt deze bezoeken waardevol. “Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft in een dorp. Dat doe je door je te laten zien en samen in gesprek te gaan. Dan ervaar je zelf wat er leeft. En kun je mensen op weg helpen bij de vragen waar ze tegenaan lopen.”
Bij andere gelegenheden werden ook bijvoorbeeld Zeijen, Eelderwolde en Yde bezocht. Corona gooide vaak roet in het eten, maar ook digitaal kon contact worden gelegd met de wethouders.